Nesciolezingen

Nescioconcert

De  Nesciolezingen/Koffieconcerten worden zes keer per jaar georganiseerd. Vaak in samenwerking met VU-vereniging, met hen wordt ook een jaarthema gekozen. Er worden sprekers benaderd die het jaarthema belichten vanuit hun expertise en verschillende achtergronden en daarbij een link leggen naar de actualiteit.  Denk aan sprekers op religieus, economisch, filosofisch, maatschappelijk, cultureel, kunstzinnig gebied. Dit jaar is het thema ‘Midden in deze TIJD’ . Een inspirerend programma van ca. 1,5 uur is samengesteld uit een lezing en muzikale omlijsting door professionele musici. Het mooie Middeleeuwse kerkje aan de Kortenhoefsedijk zorgt voor een bijzondere sfeer en wordt door musici geroemd om zijn akoestiek. 

Nescio is een pseudoniem van een nerderlandse schrijver. De lezingencyclus van de OSG is naar hem genoemd vanwege het feit dat hij vaak in Kortenhoef was en erover schreef in zijn Natuurdagboek, maar ook vanwege zijn pseudoniem dat betekent: “Ik weet het niet”

Meer over Nescio >>

Nesciolezing/Koffieconcert :
Start 11.15 uur – einde 12.45 uur.
Toegang € 10,- inclusief koffie/thee.
Contant te voldoen bij de ingang
U bent van harte welkom.

In de zomer maanden is er geen Nesciolezing/Koffieconcert.

In het afgelopen seizoen luisterden we naar o.a.

Op 21 mei 2023 werd de lezing gehouden door Désanne van Brederode, filosofe en schrijfster. U kunt de lezing hier nogmaals lezen. Weekblad Wijdemeren schreef er het volgende over.

annemieke boot

Anoek Brokaar en Annemieke Boot speelden die ochtend werken van o.a. Elgar, Mozart en Kreisler.

Wim Doge

Wim Dooge, econoom en filosoof, vertelde op 16 april over Mondriaan.

Lineke Lever
Ingrid Slangen

Lineke Lever en Ingrid Slangen speelden werken van Francis Poulenc en Maurice Ravel.

“Ik wil de aarde niet beschermen. Ik wil een wereld creëren waarin de aarde geen bescherming nodig heeft.”
Deze quote geeft precies aan waar Chantal Spruit als verduurzamer haar werk van heeft gemaakt. In deze lezing op 22 september nam zij ons mee in haar uitdagingen van deze tijd. 

Judith Jamin, Sebastiaan van Eck en Sebastiaan Koloski speelden werken van Beethoven, Offenbach, Händel, Di Rosario en Sjostakovitsj.

 
Lezing van Jelle van Baardewijk.
“Zijn we niet te gelukkig?”
25-05-2022

In samenwerking met VUvereniging

Scroll naar boven