Nesciolezingen

Nescioconcert

De  Nesciolezingen/Koffieconcerten worden zes keer per jaar georganiseerd.  Er worden sprekers benaderd die het jaarthema belichten vanuit hun expertise en verschillende achtergronden en daarbij een link leggen naar de actualiteit.  Denk aan sprekers op religieus, economisch, filosofisch, maatschappelijk, cultureel, kunstzinnig gebied. Dit jaar is het thema ‘Veerkracht’.  Een inspirerend programma van ca. 1,5 uur is samengesteld uit een lezing en muzikale omlijsting door professionele musici. Het mooie Middeleeuwse kerkje aan de Kortenhoefsedijk zorgt voor een bijzondere sfeer en wordt door musici geroemd om zijn akoestiek. 

Nescio is een pseudoniem van een nerderlandse schrijver. De lezingencyclus van de OSG is naar hem genoemd vanwege het feit dat hij vaak in Kortenhoef was en erover schreef in zijn Natuurdagboek, maar ook vanwege zijn pseudoniem dat betekent: “Ik weet het niet”

Meer over Nescio >>

Nesciolezing/Koffieconcert :
Start 11.15 uur – einde 12.45 uur.
Toegang € 10,- inclusief koffie/thee.
Contant te voldoen bij de ingang
U bent van harte welkom.

Zaterdag 9 december 16.00 uur

Concert bij kaarslicht door het Sitio Trio

Traditie getrouw een concert bij kaarslicht.
Dit jaar verzorgd door het Sitio Trio
Susanne Niesporek, viool,
Eric van der Wel altviool,
Sebastiaan van Eck cello.

Deze drie musici maakten jarenlang deel uit van diverse toporkesten, Susanne en Eric van het Concertgebouworkest, Sebastiaan van het Radio Filharmonisch Orkest.

Lees meer over deze prachtige middag >>

21 januari

Lezing: Roel Vredenbregt

Concert: Hans Boetje, saxofoon
                Hans Ferwerda, piano

Een jonge ziel.
Over veerkracht in de mystieke filosofie van Meister Eckhart (1260-1328).
Roel is godsdienstfilosoof en geestelijk verzorger hij is gefascineerd door de 13e -eeuwse denker en mysticus Meister Eckhart, dook diep in diens wijsheid en de ermee verbonden negatieve theologie.

Hans Boetje, saxofoon en Hans Ferwerda, piano.
Bij deze Nesciolezing zullen ze het gedachtegoed van Meister Eckhart doorkruisen èn verklanken met muziek van Bach, Ravel en Piazzolla.
             Lees meer over deze ochtend >>

BINNENKORT


18 februari
Lezing: Matthijs Schouten, hoogleraar ecologie en filosofie van het natuur herstel aan de universiteit van Wageningen en Boedistisch leraar.

Concert: Trio Forte
Francien Post (dwarsfluit),
Sander Westphal (cello)
Corien van den Berg (piano)

21 april
Lezing: Wies Dulfer, medisch antropoloog, over oogzorg in Afrika. In ‘De Staarsteker’ verklaart ze het fenomeen staarsteken: een eeuwenoude behandelmethode voor de behandeling van bepaalde oogziektes, die tot 1880 in Europa werd gepraktiseerd, en tot de dag van vandaag in Tsjaad wordt toegepast.

Deze pagina wordt steeds aangevuld met actuele informatie.

 
Lezing van Jelle van Baardewijk.
“Zijn we niet te gelukkig?”
25-05-2022
Scroll naar boven