OSG kraam op de dijk.

Op 3 september was er feest in Kortenhoef.

Het Nederlands Kampioenschap Palingroken. Al vele jaren een traditie.
De Kortenhoefsedijk wordt afgezet en staat vol kramen met gezelligheid.
Ook de OSG stond er met een kraam op de dijk.

Terugblik op OSG kraam bij NK palingroken

Tegen over de kerk....
stond de OSG kraam.

Zaterdag 3 september stond de OSG  met een kraam op de Kortenhoefsedijk tijdens de NK Palingroken. Recht tegenover de kerk! Dat was een heel mooi plekje. Er zijn heel wat leuke gesprekken geweest, bij de kraam en in de schaduw van de kerk, waar mensen uitrustten of iets aten. De hele middag door werd de dijk goed bezocht. We hebben dan ook flink wat van onze nieuwe flyers uitgedeeld en ook de kaarsjes met de tekst: “Als alles duister is: geef dan Licht, geef Liefde een gezicht”. Daar kregen we heel mooie reacties op. Ook de boeken die op de kraam lagen waren een bron van inspiratie bij verschillende gesprekken.
We kunnen tevreden terugkijken op deze dag.
Wat de impact van zo’n middag is weet je nooit. Dat is niet te meten en dat moet je ook niet willen.

We hebben de OSG onder de aandacht gebracht en zullen daar ook gewoon mee doorgaan. Zo gaan we de flyers die nog over zijn uitdelen en op verschillende plekken neerleggen. Er wordt nog steeds gewerkt aan een goede PR voor de OSG. We streven ernaar om ook de OSG Facebook weer te gaan gebruiken.

Met dank aan Lucie, Nelly, Joke, Kasper en Tineke die met ons het team bij de kraam vormde en alle anderen die achter de schermen mee werkten.

Wordt vervolgd….
Anja & Donnalee

palingroken 2022

Drie september. Op deze dag kunt u nader kennis maken met de Oecumenische Streek Gemeente. Wij zijn een gevarieerde groep mensen, die openstaan voor verschillende christelijke inzichten en al ruim 40 jaar bijeenkomen in het schilderachtige kerkje aan de dijk. In contact met de maatschappij vinden wij andere geloven, andere opvattingen, kunstuitingen, allerlei culturele elementen. Alles wat onze samenleving en de OSG zo boeiend maakt. 

Op de OSG kraam laten we u meer zien en horen over de activiteiten die wij organiseren.  zo zijn er de boekenclub, het leerhuis, Nesciolezing/Koffieconcert, excursies, naar de film, met andere kerken organiseren we o.a. ‘ZinCafé’ en ‘Steek een kaarsje op voor’. Op 25 september is er samen met 4 andere parochies een gezamenlijke dienst.

Op de kraam zullen er boeken liggen die verkocht kunnen worden: boeken die passen bij de identiteit van de OSG. Er zullen ook boeken ter inzage liggen. Denk hierbij aan boeken die besproken zijn door de leerkringen. Of boeken die geschreven zijn door mensen die bij ons een Nesciolezing gehouden hebben.  En als u nieuwschierig bent naar wat ‘ZinCafé’ inhoud vertellen wij u daar meer over. Voor de liefhebbers zijn ook weer potjes jam, kleine snuisterijen of wat sieraden. 

Scroll naar boven