Gelegen in het groen
Een sfeervol kerkje
Ruimte voor bezinning en bezieling
Aandacht voor kunst, cultuur en contact

Gelegen in het groen
Een sfeervol kerkje
Ruimte voor bezinning en bezieling
Aandacht voor kunst, cultuur en contact

Gelegen in het groen
Een sfeervol kerkje
Ruimte voor bezinning en bezieling
Aandacht voor kunst, cultuur en contact

Thuis in dit kerkje

Thuis in dit kerkje

 
Tussen plassen en rietkragen gelegen, biedt het laat-Middeleeuwse kerkje aan de Kortenhoefsedijk al vele eeuwen een thuis aan gemeenten van diverse stromingen.
Sinds 1981 biedt het ook onderdak aan de Oecumenische Streekgemeente (OSG) Kortenhoef, De OSG geeft aan de diensten vorm op het raakvlak van religie en cultuur, wordt gevormd door een gevarieerde groep mensen en maakt ruimte voor mensen om op hun eigen wijze hun geloof te beleven. ‘Vogels van diverse pluimage’ voelen zich thuis in deze gemeente.

 

Jaarthema 2022-2023:
“Midden in deze TIJD”
Lees hier meer over ons jaarthema

Voordekunst

 
Opnieuw een ode aan ‘Kerkje aan de dijk’ van Marlous Lazal. Nu i.s.m. ‘Voor de Kunstcampagne’ voor het boek met cd ‘Zij van het Noorden’ De CD is klaar en van de illustraties wordt een kaartenset gemaakt. De kaart van het Oude kerkje van Kortenhoef hoort bij het lied ‘Kerkje aan de dijk’. Deze kunstcampagne loopt tot 3 oktober! We kunnen tot dan meedoen met de campagne.
Bedankt namens Marlous Lazal & Kwartet.
Lees hier meer>>

Programma

Programma

Diensten
Twee keer per maand houden wij een oecumenische dienst, verzorgd door onze vaste predikant en  gast-voorgangers. Er zijn regelmatig gezamenlijke diensten met de protestantse gemeente De Graankorrel uit ‘s-Graveland, en de Sint Antonius-parochie uit Kortenhoef.
Meer informatie >>>

Nesciolezingen
De Nesciolezingen / Koffieconcerten worden 6 maal per jaar georganiseerd. Een jaarthema, en regelmatig de sprekers, worden in overleg met de VU-vereniging gekozen. Dit jaar dus “Midden  in deze TIJD” . Sprekers met uiteenlopende achtergronden belichten het thema en verbinden het met de actualiteit. De lezing wordt omlijst door een concert in twee delen, verzorgd door professionele musici.
Meer informatie >>>

Meer activiteiten
Als vaste pijlers zijn er de boekenclub en het leerhuis. Daar naast één maal per jaar een film in het Filmtheater en een excursie. Dit allemaal zoveel mogelijk in de lijn van het jaarthema.

 

Met andere kerken organiseren we PioWij  en jaarlijks “Steek een kaarsje op voor” en een actie voor de voedselbank. 

Lees hier meer>>>

Naar de Synagoge
't Dolhuis in Haarlem
De boekenclub
Food for Your soul
Berichten

Berichten

Vredesdienst

Iedereen kan iets aan vrede doen Dat was het thema van onze gezamenlijke dienst ter afsluiting van de Vredesweek. Zes samenwerkende kerken hebben vorm gegeven aan de liturgie. Wij kwamen samen in de OLV Hemelvaartkerk in

Lees verder »
Oude Kerkje in Kortenhoef

In september…….

In september waren de deuren van de kerk op twee dagen wijd open.Tijdens de NK-Palingroken én tijdens de Openmonumentendagen. Hier een impressie van de mooie en zeer geslaagde dagen. Twee september Traditie getrouw bij de

Lees verder »

Hemelvaart in de polder

“Sla je vleugels uit”. Gezamenlijke kerkdienst in de Horstermeerpolder. Met alle oecumenische partners uit Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef en Nederhorst den Berg hebben we weer met elkaar onder de stralend blauwe hemel van de Horstermeer –

Lees verder »
Scroll naar boven