Mooie beelden ter inspiratie

Wat hebben de foto's te zeggen? Het verhaal erbij ...

Wat inspireert, wat maakt je enthousiast?
Bij de een springt meteen een bloem voor de geest, een ander denkt aan het eerste streepje ochtendlicht in de gang, een derde weet het silhouet van een speelgoeddier prachtig op de gevoelige plaat vast te leggen.

Augustinus wist reeds van schoonheid als vindplaats van God. Ieder wens ik toe datdeze vreemde tijd ook een periode mag zijn van bloeiende stilte, van aandacht voor wie zich alleen voelen, van ontvankelijk zijn voor het mooie om te zien, te horen, te lezen.
De Levende – geprezen zij de Naam – zal letters strooien, wolken tekenen in de hemel en de Geest van Jezus doen wonen in ons midden.

Adriaan Plantinga

Elk jaar weer word ik blij als de knoppen van de waterlelies zich openen en de dobber achter ons huis ‘versieren’ >>>

Tineke Hafkamp

Dit beeldje van Maria en Jezus maakt me blij! Ooit heb ik het gekocht in de Wereldwinkel: het beeldje is gemaakt in Zuid-Amerika. >>>

Lucie Bakker
Vurige tongen die zich ontvouwen als prachtige bloemen.
Nelly Breel
Onlangs heb ik de, naar mijn smaak inmiddels wat sombere en uitgebluste vuurvogel voorzien van nieuwe, kleurrijker en vuriger vleugels.
De vuurvogel is een mythisch dier uit de Russische folklore, zij heeft ogen als edelstenen en vlammende veren. Het is een bovennatuurlijk wezen dat er altijd weer in slaagt de dood te overwinnen. De enige menselijke emotie die zij kent is angst: de angst haar vrijheid te verliezen.
In de folklore gedraagt de vogel zich als een held, zij brengt levenswater naar een prins die vermoord dreigt te worden, ze redt een koopman uit de klauwen van een heks en terloops bevrijdt  ze ook nog eens dertien betoverde prinsessen. De vuurvogel vertegenwoordigt het goede, ze helpt degenen die in de knel zitten en bevrijdt hen die vastzitten.
Ben Koning
De vogel zelf brengt geen geluid of gefluit voort, dat gebrek is echter heel te compenseren door op de achtergrond Igor Stravinsky’s ballet l’Oiseau de Feu ten gehore te brengen, zo wordt het een drieluik: beeld, folklore en ballet. 

Inspiratie in de mooie natuur rondom Brummen. 
Twee uurtjes fietsen, prachtige bermen, vogelzang, uitzichten…. Dat maakt het leven weer even heel erg mooi

Ank van der Woude

Het doet beseffen dat we “rijk” zijn, want we zijn samen, gezond, eten en drinken.

Adriaan Plantinga

<<< In een bijkans verlaten kloostertuin van Onze Lieve Vrouwe ter Eem wuift blauwe regen mij bijna dagelijks tegemoet nabij de fontein des levens. 

Annette Kempers

Licht in de kerk

Scroll naar boven