In september…….

In september waren de deuren van de kerk op twee dagen wijd open.
Tijdens de NK-Palingroken én tijdens de Openmonumentendagen.
Hier een impressie van de mooie en zeer geslaagde dagen.

Twee september

Traditie getrouw bij de NK-Palingroken stond de dijk weer vol kramen met leuke spullen en lekkere hapjes. Het was gezellig druk. 

Wij waren er ook weer bij. Dit jaar samen met de Hervormde Gemeente. Naast de kerk stonden een paar kramen met leuke spulletjes, in de blokhut was er koffie/thee en heerlijke appeltaart. In de kerk was er live muziek.

Rob Jacobs speelde op zijn saxofoon. Wat klonk dat prachtig in het Oude kerkje. Rob is kunstschilder en jazz muzikant. Kijk en luister eens op zijn site. www.rob-jacobs.nl

De ons bekende Fieke Neijsen maakte veel indruk met haar spel op de vleugel. Dit jaar is zij afgestudeerd aan het concervatorium van Amsterdam als Muziek docent. 

Negen september

Openmonumentendag. Het gebeurt niet vaak dat de kerk dan open is.
De hoge temperatuur op die dag hield de bezoekers dan ook niet tegen

Oude Kerkje interieur-foto Annette Kempers

De hele dag door waren er bezoekers. Om gewoon te kijken, informatie over de kerk te krijgen. De tafel met informatie over de OSG kreeg ook de nodige belangstelling. En natuurlijk de live muziek. 

P9090859.bewklein

Jos de Lange, hij begeleidt al ruim 35 jaar diensten op het orgel bij de OSG. Hij speelde onder andere werken van Pachabel en Bach. Fieke Neijsen onthaalde de bezoekers weer met haar spel op de vleugel.

Eén van de bezoekers zong spontaan in de kerk. Van achter naar door de kerk lopend zong hij “Lumen Christi”, de aanwezigen antwoordden “Deo Gratias”.  Toen even later Fieke “Als alles duister is” inzette zong iedereen weer mee. Een prachtig sponaan moment.

NK 23 kraam
P9090839.bew.klein
Nis

De kerk werd bezocht door allerlei mensen. Aangrtrokken door de muziek of: “Ik kom hier zo vaak voorbij maar ben nog nooit binnen geweest”. 

Er valt veel te zien in de kerk en overal is een verhaal bij. Het was een heel mooie dag. 

Scroll naar boven