Buurtkastje

 
Op zondag 13 november werd er gecollecteerd voor een nieuw project in de gemeente Wijdemeren:
‘Buurtkastjes WIJdemeren’.
Marjolijn Bezemer en Anja Verbruggen zijn Initiatiefnemers van dit project. Aanleiding van hun plan is dat zij signalen van stille armoede in Kortenhoef en omgeving horen.
Mensen gaan uit schaamte niet naar de Voedselbank en proberen zich te redden, terwijl het eigenlijk niet gaat. Wat is het idee van de buurtkastjes? In de buurtkastjes zetten bewoners houdbare voeding, zoals blikken vis, potten groente of een pak rijst. Er komen ook drogisterij-artikelen in de kastjes. Bewoners die dit nodig hebben, pakken het er dan uit. Het plan wordt ook besproken met de gemeente Wijdemeren.
Er hebben zich al 10 mensen aangemeld die zo’n kastje in hun voortuin willen plaatsen.
De kastjes moeten nog gekocht en/of gemaakt worden, maar daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden.
De kastjes gaan ongeveer 150 euro per stuk kosten. Marjolijn en Anja zijn al aan het uitzoeken of het goedkoper kan, bijvoorbeeld doordat iemand ze zelf maakt. Maar dan nog zijn er materiaalkosten.
Vandaar dat er een collecte werd gehouden voor dit project.
De opbrengst van de collecte voor ‘Buurtkastjes WIJdemeren’ was maar liefst € 184,80.
Van dat bedrag kon een mooi buurtkastje besteld worden. Een timmerman heeft het kastje al gemaakt en geplaatst op 6 december. Het kastje staat aan de Eslaan 9 in de achtertuin. Er kunnen drogisterij-artikelen en houdbare voeding in gezet worden. In het nieuws was deze week (week 44 2022) dat het Rode Kruis schat dat er in Nederland nog zo’n 400.000 mensen in voedselnood zitten, die nog geen hulp krijgen. Naar verwachting gaat dit aantal in de toekomst toenemen.
Voorzieningen als buurtkastjes zijn dus hard nodig.
Hartelijk dank voor uw gift!
Scroll naar boven