Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging Open dag voor bewoners Wijdemeren e.o.

9 oktober 2021 | 10:00-16:00

Uitnodiging Open dag

Zaterdag 9 oktober 2021

Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef

 

Veel mensen kennen het mooie oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk wel. Dat de Oecumenische Streekgemeente (OSG) deze kerk deelt met de Hervormde Gemeente weten velen niet. Toch is dat al 40 jaar zo!  Op deze Open dag is er voor bewoners van Kortenhoef e.o. gelegenheid om nader kennis te maken met de OSG.

Download HIER het programma

Ontdek dat de OSG aan de diensten vorm geeft op het raakvlak van religie en cultuur en ruimte maakt voor mensen om op hun eigen wijze hun geloof te beleven. Hoe zij zich verbinden met het leven van alledag en dat  ‘vogels van diverse pluimage’ zich thuis voelen in deze gemeente.
De OSG werkt aan de hand van een jaarthema, waaraan meestal in de diensten en de Nesciolezingen aandacht wordt besteed. De afgelopen jaren waren dat o.a. ‘De tijd’, ‘Verwondering’ en ‘Ruimte en Regels’.

Ontdek ook hoeveel activiteiten de OSG organiseert, zoals de Nesciolezingen, de boekenclub, het leerhuis, excursies en de mooie films die we zien in het Filmtheater. Alsook i.s.m. andere kerken jaarlijks “Steek een kaarsje op voor”, de inzameling voor de Voedselbank en Pioniersgroep Wijdemeren, PioWij.
Nieuwsgierig naar wat PioWij of de Nesciolezing inhoudt?  Wij vertellen het u graag op de Open dag. Ook horen we graag wat u wilt vinden in een kerk en wat niet en wat ú inspireert.

Kom zaterdag 9 oktober een praatje maken in het Kerkje aan de Dijk met leden van de OSG, snuffel op de boekenmarkt, de kunst-, curiosa- en brocante-kraam of proef een hapje uit diverse culturele keukens.

Wij kijken ernaar uit kennis met u te maken.

Gegevens

Datum:
9 oktober 2021
Tijd:
10:00-16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Locatie

OSG Kortenhoef
Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef, 1241 LZ
+ Google Maps
Telefoon:
035-6561961
Scroll naar top