Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Startzondag met Corrie van Egmond – start: 11.15 uur

9 september 2018 | 11:15-12:15

STARTDIENST OSG
Dienst van Woord en Tafel met: Corrie van Egmond
Muzikale begeleiding door Jos Smits, piano
Miniconcert door Marlous Lazal, zang, begeleid door strijkkwartet
Binnen deze Startzondag, de kerkdienst waarmee de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef het nieuwe seizoen opent, zal ruimte zijn voor meer muziek dan gebruikelijk. Ook wordt het Jaarthema verkend: Verbinden – Verbanden – Verbonden. Aansluitend, traditiegetrouw, de gezamenlijke lunch.
Hier wat meer informatie over het extra concert.
Marlous Lazal werkte als radiomaker voor de NTR en de Boeddhistische Omroep, maar is nu terug bij haar eerste liefde: de muziek. Tussen 1992 en 2004 stond zij op Nederlandse en buitenlandse podia met een repertoire van Spaanstalige tango’s. Ze nam twee CD’s op, waarvan ‘Un amor en la distancia’(Een liefde in de verte) vier sterren kreeg in Het Parool. De laatste jaren werkt zij aan een eigen persoonlijk, Nederlandstalig liedrepertoire in samenwerking met Rob Chrispijn. Recht uit het hart gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid en de dood.

Zij speelt momenteel haar theaterconcert Heimwee in het theater en heeft een sterke persoonlijke band met de O.S.G en het Oude kerkje van Kortenhoef. Haar moeder Margreet Koop was een zeer actief lid binnen die gemeente en ze bezochten in de laatste jaren van haar leven vaak samen de diensten. Marlous schreef er een lied over: ‘Kerkje aan de dijk’.

Dat zal zij op zondag 9 september samen met een strijkkwartet bestaande uit: Marianne van den Heuvel en Tanja Keesom  op viool, Désirée Wijma, altviool en Ellis Moorman op de cello voor het eerst ten gehore brengen in het Oude Kerkje van Kortenhoef. Daarnaast zullen zij nog twee tango’s spelen, het instrumentale Libertango van Astor Piazzolla en de Tango van de ziel van Marlous Lazal.

Aansluitend een gezamenlijke lunch

Gegevens

Datum:
9 september 2018
Tijd:
11:15-12:15
Evenement Categorie:
Scroll naar top