Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing Pieter Broertjes

15 april 2018 | 11:00-12:30

NESCIO-LEZING/ KOFFIECONCERT DOOR PIETER BROERTJES, BURGEMEESTER VAN HILVERSUM.
“WAARHEID EN WIJSHEID IN DE JOURNALISTIEK”

Download hier het programma Nescio 15 april 2018

In zijn lezing zal Pieter Broertjes vooral ingaan op het fenomeen nepnieuws en de invloed van de sociale media. Hij zal aantonen dat nepnieuws geen hedendaags verschijnsel is, maar in combinatie met de 24/7 samenleving negatieve gevolgen heeft voor het vertrouwen van burgers in de overheid en de media. De Hilversumse burgemeester pleit – in navolging van het laatste advies van de Raad voor Cultuur – voor een deltaplan mediawijsheid op basisscholen opdat jongeren al vroeg leren onderscheid te maken tussen goede en slechte journalistiek. Educatie op het gebied van het gebruik van audiovisuele middelen is cruciaal voor een beter zicht op de democratische instituties.

Er ligt in de ogen van de oud-journalist een belangrijke taak voor onafhankelijke en serieuze kwaliteitsjournalistiek – regionaal en nationaal – om nepnieuws te ontmaskeren en in te dammen. “Het beste medicijn tegen nepnieuws.”

 

De lezing zal muzikaal worden omlijst door het Hobbema Trio, bestaande uit Jussi Paananen, viool; Jeanny Beerkens, cello; Yumi Toyama, piano.

 

Gegevens

Datum:
15 april 2018
Tijd:
11:00-12:30
Evenement Categorie:
Scroll naar top