Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFGELAST Nesciolezing Manuela Kalsky AFGELAST

15 maart 2020 | 11:15-12:45

€ 10

Nescio-lezing/koffieconcert ism VUvereniging AFGELAST

VANWEGE DE ONTWIKKELINGEN RONDOM HET CORONAVIRUS zijn wij genoodzaakt deze mooie bijeenkomst af te gelasten. We hopen op een herkansing.

Lichaam en geest horen bij elkaar. Maar weinig mensen zullen dat ontkennen. Maar handelen we ook conform die wijsheid? Manuela Kalsky kreeg na de val van een trap te maken met CRPS, een Complex Regionaal PijnSyndroom. Vanuit die ervaring vertrekt zij in haar beschouwingen over het gevecht tussen het ontwrichte lichaam en de opstandige geest, en het vinden van de juiste balans tussen zelfcompassie en compassie. 

 

Manuela Kalsky is bijzonder hoogleraar Theologie en Samenleving aan de VU en bekleedt de Edward Schillebeeckx-leerstoel. Het doel van deze leerstoel is om theologie en samenleving met elkaar te verbinden in de geest van de dominicaan en theoloog Edward Schillebeeckx. Hiernaast is zij directeur van het Dominicaans Studiecentrum en bestuursvoorzitter van de Stichting Nieuw Wij.

Foto: Maurice Boyer 

Het concert rondom de lezing wordt verzorgd door het Hobbema Pianotrio met Jussi Paananen, viool, Jeanny Beerkens, cello en Yumi Toyama, piano. 

Het begon allemaal in een studentenhuis aan de Hobbemakade in Amsterdam, waar vanaf 1990 regelmatig huiskamerconcerten werden georganiseerd: een plek waar musici elkaar ontmoetten en zo tot verrassende ideeën kwamen. Hier richtte Jeanny in 1990 het Hobbema Strijkkwartet op en in 1996 trad Jussi tot de gelederen toe toen hij naar Neder-land kwam. Na 10 succesvolle jaren hield het kwartet op te bestaan nadat twee van de leden een eigen weg gingen. Vanaf 2004 besloten Jussi en Jeanny samen met pianiste Carmen Keyser als Hobbematrio verder te gaan. In 2014 werd Yumi Toyama als pianiste lid van dit trio, dat voortaan Hobbema Pianotrio ging heten. 

Voor meer informatie en programma, KLIK HIER!

Gegevens

Datum:
15 maart 2020
Tijd:
11:15-12:45
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:

Locatie

Organisator

Scroll naar top