Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nesciolezing/Koffieconcert

19 februari | 11:15-12:45

€10

Lezing: Ir. Jan van der Kolk

Concert: Trioforte

Milieukwesties, wereldwijd en in ons land

De lezing begint met een beknopte schets van de belangrijkste milieukwesties op wereldschaal: de klimaatverandering, verontreiniging van de bodem, water en lucht, de vermindering van de biodiversiteit en de groei van grondstoffengebruik. Vervolgens wordt dit verder uitgewerkt naar de situatie in Nederland. Tot slot komt de milieubelasting van huishoudens aan de orde, die uiteindeljk verantwoordelijk zijn voor de gehele wereldwijde milieubelasting.

Jan begon zijn loopbaan bij het VNO na een masteropleiding milieukunde. Sinds 15 jaar vervulde hij tal van zakelijke en maatschappelijke advies- en bestuursfuncties, o.a. voorzitter van de Raad van Advies van de ASN Bank respectievelijk van FORM International, lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW, voorzitter van een branche organisatie in de financiële sector en een tweetal commissies van het ministerie van Infrastructuur en waterstaat.

Trioforte bestaat uit Francien Post, fluit, Sander Westphal, cello en Corien van den Berg, vleugel.

deze ochtend spelen zij

Francien studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium. Is docerend musicus en solist.Zij is verslingerd aan kamermuziek en speelt in diverse ensembles.
Coriens ervaring als docent is in de loop van de jaren groot geworden en haar enthousiasme daardoor alleen maar toegenomen. Zij is ook nog altijd als pianist actief gebleven bij verschillende orkesten, koren, ensembles en als begeleider van solisten.
Sander studeerde aan het Sweelinck Conservatorium. Hij is docerend, en uitvoerend musicus, was actief in de kamermuziek, oa met het van Baerle Kwartet (Jaap van Zweden). Tegenwoordig speelt hij zowel als solist als met verschillende ensembles in kamermuziekseries in heel Nederland.

 

 

 

Gegevens

Datum:
19 februari
Tijd:
11:15-12:45
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

OSG Kortenhoef
Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef, 1241 LZ
+ Google Maps
Telefoon:
035-6561961
Scroll naar boven