Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing/Koffieconcert

20 november 2022 | 11:15-12:45

€10

Lezing: Arjan Siegmann.

Concert: Elly van Munster, gitaar/luit. 
Alice Gort-Switynk, zang/blokfluit. 

"De toekomst van het kapitalisme”
Arjen is hoogleraar economie aan de Vrije Universiteit op de leerstoel “Waardenvol werk en christelijk sociaal denken” en stafmedewerker van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA.
We hebben veel economische vrijheid, maar die vrijheid lijkt niet altijd goed gebruikt te worden. Hoe kunnen morele overwegingen zoals die uit het christendom een rol spelen in de ontwikkeling van onze economische orde?
Er zou geen toekomstige tijd zijn als er niets naar ons toe kwam” aldus het woord van Augustinus in de beschrijving van het jaarthema. En er komt nogal veel naar ons toe anno 2022. De ene crisis wordt afgewisseld door de andere. En het economisch denken dat ons welvaart heeft gebracht, is niet meer populair. Economie als wetenschap weet maar moeilijk ruimte te bieden aan morele overwegingen, terwijl die zo hard nodig zijn voor een leefbare toekomst voor de mensheid en de planeet. “We hebben dringend behoefte aan een humanisme dat de verschillende vormen van kennis bij elkaar brengt,  met inbegrip van economie, en dat in dienst staat van een meer integrale visie op de samenleving”, aldus Paus Franciscus in zijn encycliek Laudato Si’. In de lezing zal een poging worden ondernomen om te formuleren hoe dit humanisme eruit zou kunnen zien.
Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan) / blokfluiten en Elly van Munster theorbe / romantisch gitaar. Het ensemble dankt haar naam aan het eerste concert dat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal. Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma’s.
Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede. Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en later zij klassiek zang en haalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam.
 
Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium. Haalde haar doctoraal Spaans en deed vervolgens  Staatsexamen luit. Zij treedt solo op, als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone). Zij speelt in barokopera’s in Nederland en Frankrijk, steeds onder leiding van Frédérique Chauvet (Barokopera Amsterdam).
Ensemble Rossignol bracht diverse CD’s uit: LocLoc, met werken van Pietro Antonio Locatelli en Matthew Locke, Sprong met werken uit de Barok, contrasterend met enkele hedendaagse composities met Jazz-invloed (eigen beheer).  London Love, met werken van Händel en tijdgenoten (Aliud Records) en in 2020 Vrouw, van verliefd tot ontroostbaar in Barok en vroeg Romantiek.

Gegevens

Datum:
20 november 2022
Tijd:
11:15-12:45
Kosten:
€10

Locatie

OSG Kortenhoef
Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef, 1241 LZ
+ Google Maps
Telefoon:
035-6561961
Scroll naar boven