Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing/Koffieconcert

18 september 2022 | 11:15-12:45

€10

Lezing: Chantal Spruit.

Concert: Judith Jamin, Sebastiaan van Eck en
Sebastian Koloski, cellisten

BELANGRIJKE MEDEDELING

Op zondag 18 september wordt de jaarlijkse wielerronde van Kortenhoef gereden. Het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 is dan alleen bereikbaar vanaf de N201.

“Ik wil de aarde niet beschermen. Ik wil een wereld creëren waarin de aarde geen bescherming nodig heeft.”
Deze quote geeft precies aan waar Chantal Spruit als verduurzamer haar werk van heeft gemaakt. In deze lezing neemt zij je mee in haar uitdagingen van deze tijd. 

Geboren in 1994 stond haar jeugd in het teken van continue technologische ontwikkelingen. Toch denkt zij niet dat deze ontwikkelingen onze uitdagingen zullen oplossen. Klimaatdoelen reiken meestal maar tot 2050, terwijl zij dan nog in het midden van het leven staat. Hoe ziet onze samenleving er dan uit? En hoe probeert zij daar middels haar werk verandering in te brengen?
Maar ook: welke valkuilen en uitdagingen komt ze hierbij tegen?Als laatste zal zij haar beste manier delen om als individu bij te dragen aan een betere wereld. 
Kortom, een kijkje in het verleden, heden en toekomst van de jongere generatie die je hopelijk kan inspireren om zelf (meer) in actie te komen. 
Chantal heeft opleidingen gevolgd in hospitality en facility management. Het accent lag hierbij meer en meer op duurzaamheid. Na haar bachelor heeft ze haar studie afgerond in Zweden waarbij ze zich volledig heeft gericht op duurzaamheid als integraal en strategisch bedrijfsmiddel. Ze behaalde haar master degree in Strategic Leadership towards Sustainablity. Chantal werkt als zelfstandig adviseur.

Zij spelen werken van Händel, Beethoven,
Di Rosario, Offenbach en Sjostakovitsj.

Judith Jamin studeerde aan het conservatorium van Frankfurt am Main en aan het Robert- Schumann-Institut in Düsseldorf. In 1982 voltooide ze daar haar opleiding bij Johannes Goritzki. Later volgde zij nog lessen bij Dmitri Ferschtman. Ze nam twee CD’s op met romantisch cello- repertoire. De eerste samen met pianiste Klara Würtz, een tweede met Tilly Keessen. Op grond van deze laatste CD speelde dit duo een recital in het Mendelssohnhaus te Leipzig.
Sebastiaan van Eck studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en bij Johannes Goritzki aan het Robert Schumann Institut in Düsseldorf. Hij is een enthousiast kamermuziekspeler en maakte deel uit van o.a. de Camerata Lysy en de Deutsche Kammerakademie. Sebastiaan van Eck is verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Hij is initiatiefnemer van de zeer succesvolle Raadhuisconcerten in Hilversum. In 2008 werd hij ingeschreven in het ‘Gouden Boek’ van die stad.
Sebastian Koloski werd geboren in Bremen (Duitsland). Hij studeerde cello aan de Musikhochschule Freiburg bij Christoph Henkel en voltooide zijn studie in de U.S.A. bij Aldo Parisot. Na zijn terugkeer naar Europa speelde hij regelmatig als freelance cellist bij de Berliner Philharmoniker. Sebastian Koloski woont thans in Nederland waar hij medeoprichter was van het Utrecht String Quartet. Sebastian Koloski is kamermuziek docent aan het Conservatorium van Utrecht.

Gegevens

Datum:
18 september 2022
Tijd:
11:15-12:45
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

OSG Kortenhoef
Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef, 1241 LZ
+ Google Maps
Scroll naar boven