Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing door Wielie Elhorst

21 november 2021 | 16:30-18:00

€10

Nesciolezing/concert
Lezing door Wielie Elhorst
Concert door Het Hobbema Pianotrio, bestaande uit:
Jussi Paananen, viool; Jeanny Beerkens, cello; Yumi Toyama, vleugel

Download HIER het programma

Wielie Elhorst

In het kader van het thema ‘Identiteit: wij -zij’ zal dominee Elhorst ingaan op de vraag ‘Hoe verhouden seksuele oriëntatie, genderidentiteit en christelijk geloof zich tot elkaar?’ Hij zal daarbij de ontwikkelingen in Nederland en in Europa bespreken met als kern de rol van de kerken in het publieke gesprek over seksuele oriëntatie en genderidentiteit.
De discussie is actueel met gebeurtenissen als de Nashvilleverklaring, de aangifte tegen ds. Kort in Krimpen aan de IJssel, de discussie over conversietherapie en de situatie op reformatorische scholen.

Over de spreker                               
Wielie Elhorst (1961) is afgestudeerd aan de Theologische Universiteit Kampen. Hij werkte vervolgens als lokaal, regionaal en landelijk jongerenwerker voor de kerk. Wielie werkt momenteel als gemeentepredikant in Bussum en Amsterdam. Hij is actief in de christelijke LHBTI-beweging; sinds 1989 voorzitter van het LKP – de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBTI-begweging; hij is co-voorzitter van het Europees Forum van christelijke LGBT-groepen; coördinator van de politieke werkgroep van het Europees Forum. Lid van de stuurgroep van de LCC+ Projecten. Drager van de Bob Angelo Penning van COC Nederland. Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Muziek
De muziek wordt verzorgd door het Hobbema Pianotrio bestaande uit Jussi Paananen, viool, Jeanny Beerkens, cello en Yumi Toyama, piano. Ze spelen werken van Beethoven, Debussy en Kreisler.

Aanmelden s.v.p.
Iedereen is welkom, leden en niet-leden van de OSG. Voor de bekostiging van de sprekers en musici vragen wij een entreeprijs van 10 euro p.p.

Tijden: 16.30 – 18.00 uur.

In verband met de Coronamaatregelen geldt het volgende:

      • Aanmelden is gewenst én bij binnenkomst het tonen van de QR-code. Bel voor aanmelden naar Tineke Hafkamp: 035-6561961. Bij geen gehoor graag duidelijk naam en telefoonnummer inspreken.

      • U wordt dringend verzocht om bij twijfel over klachten, verschijnselen of recente contacten met mogelijke coronapatiënten, NIET te komen en u af te melden.

Gegevens

Datum:
21 november 2021
Tijd:
16:30-18:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

OSG Kortenhoef
Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef, 1241 LZ
+ Google Maps
Telefoon:
035-6561961
Scroll naar top