Laden Evenementen

Lezing: Désanne van Brederode

Concert: Anoek Brokaar, viool. Annemieke Boot, vleugel.

Désanne van Brederode(Utrecht, 2 november1970) is een Nederlandse schrijfster en filosofe. Désanne studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en debuteerde in 1994 met haar roman Ave verum corpus (“Gegroet waarlijk lichaam”). 

In 2007 won ze de Literatuurprijs Gerard Walschap-Londerzeel. Zij schrijft en houdt lezingen, vaak over levensbeschouwelijke thema’s, publiceerde onder meer in De Groene Amsterdammer en werkte mee aan het literaire radioprogramma Knetterende Letteren (Cultura 24). Ook verzorgde zij enige jaren regelmatig een column in het televisieprogramma Buitenhof. Ze schrijft ook columns voor De Nieuwe Koers en Tertio.In 2013 werd Van Brederode bestuurslid van Het Syrische Comité, een bestuursfunctie die ze ook in 2022 nog vervult.

Anoek studeerde viool aan het Koninkijk Conservatorium in Den Haag zij studeerde daar in 2009 af met groot succes en drie jaar later behaalde zij een 10 met onderscheiding voor haar Master examen in Namen. Al tijdens haar studie jaren begon zij met les geven en doet dit, 20 jaar later, nog steeds met veel plezier.

annemieke boot

Annemieke studeerde piano en viool aan de conservatoria van Groningen en Utrecht. Al tijdens haar studie bleek haar passie en talent voor kamermuziek en het lesgeven. Door haar werk als correpetitor en het veelvuldige samenspelen in veel verschillende bezettingen is zij inmiddels een ervaringsdeskundige op gebied van samenspel en kamermuziek.

Scroll naar boven