Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing door Christa Anbeek

16 februari 2020 | 11:15-12:45

€10

Nescio-lezing/koffieconcert ism VUvereniging

Chaos en twijfel als begin van geloof

Wat kun je nog, als de zin van je leven stuk is? Deze vraag hield Christa Anbeek lang in haar greep. Zij werd al jong in haar directe omgeving geconfronteerd met de dood. In korte tijd overleden haar moeder, haar vader en haar broer. De laatste twee door een zelfgekozen dood. Christa zelf reageerde op deze ingrijpende ervaringen door vol te kiezen voor het leven: zij kreeg een dochter.

In haar werk en haar boeken speelt de vraag hoe je te verhouden tot het leven een grote rol. Hevige verliefdheid, verlies van een dierbare, een bergtop bereiken. Positief of negatief, zulke ‘contrastervaringen’ zijn ontregelend. Wat blijkt van waarde te zijn? Wat biedt houvast of geeft weer richting? Roept zo’n ervaring aanvaarding op of verzet?

Christa neemt ons mee in haar persoonlijke zoektocht naar antwoorden op deze voor ieder mens herkenbare vragen. Waar het voor haar om draait, is: kun je erop vertrouwen dat er een nieuw begin mogelijk is.

Download HIER het programma.

 

Christa Anbeek (1961) is bijzonder hoogleraar remontrantse theologie aan de Vrije Universiteit. Zij schreef verschillende boeken over zoektochten naar de diepere zin van leven en dood. Voor haar laatste boek ‘Voor Joseph en zijn broer’ kreeg zij de prijs voor het beste spirituele boek van 2019. Zij onderzocht en beoefende inzichten en praktijken uit het boeddhisme, humanisme, christendom, filosofie en literatuur.

 

Muziek
Concert door Arte Duo met Aubrey Snell, saxofoon en Lineke Lever, piano. Piano en saxofoon, dat is een niet zo voor de hand liggende combinatie. Het duo maakt die combinatie nu al ruim 15 jaar actueel en springlevend. Inmiddels speelt het Arte Duo op alle belangrijke concertpodia van het land.

foto: Jostijn Ligtvoet

Rondom de lezing brengen zij muziek ten gehore van Debussy, Schumann, Saint-Saëns, Elgar en Iturrable.

We verwelkomen je graag op 16 februari!

Deze Nesciolezing wordt georganiseerd door de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef samen met de VUvereniging.

Leden VUvereniging vrije toegang

Gegevens

Datum:
16 februari 2020
Tijd:
11:15-12:45
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Scroll naar top