Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing Naud van der Ven

19 september 2021 | 16:30-18:00

€10

Lezing door Naud van der Ven
Muzikale omlijsting door Sebastiaan van Eck (cello), Judith Jamin (cello) en Kerstin Scholten (harp)

 
“Identiteit; wij – zij?” door de ogen van Levinas
Naud van der Ven benadert het thema van deze serie “Identiteit; wij – zij?” tegen de achtergrond van inzichten die hij aan het werk van Levinas ontleent.
Volgens een gangbare interpretatie van Levinas zou er eigenlijk geen sprake kunnen zijn van wij/zij, van een in-group en een out-group, omdat je – volgens die opvatting – in iedereen de Ander tegenkomt. Je bent voor iedereen eindeloos verantwoordelijk, dus dan kun je geen onderscheid meer maken.
Van der Ven vindt dit een overspannen opvatting van Levinas en kan er niet veel mee. Hij betoogt dat je Levinas ook niet zo hóeft te interpreteren. Hij stelt een andere benadering voor en laat zien dat op die manier het denken van Levinas in praktisch en politiek opzicht van betekenis kan zijn.
 
Naud van der Ven              

Over de spreker
Naud van der Ven studeerde geschiedenis en semitistiek en was eerst leraar. Via studies accountancy, management en informatica werd hij adviseur bedrijfsprocessen bij de gemeente Amsterdam. Hij promoveerde in 2006 op ‘Schaamte en verandering: Denken over organisatie-verandering in het licht van de filosofie van Emmanuel Levinas’. Sindsdien geeft hij workshops over de vraag “Wat gebeurt er als de ene mens denkt voor de andere?”, waarin de filosoof Levinas en het verschijnsel ‘denkschaamte’ centraal staan. De weerslag daarvan is ook terug te vinden op zijn website www.naudvanderven.nl.

 

 

 

Muziek
De muziek wordt verzorgd door Sebastiaan van Eck (cello), Judith Jamin (cello) en Kerstin Scholten (harp).  Op het programma staat muziek van Vivaldi, Schubert, Offenbach en Glinka.

Aanmelden s.v.p.
Iedereen is welkom, leden en niet-leden van de OSG. Voor de bekostiging van de sprekers en musici vragen wij een entreeprijs van 10 euro p.p.

Tijden: 16.30 – 18.00 uur.

In verband met de Coronamaatregelen geldt een aantal regelingen:

   • Het reserveren van een plaats is noodzakelijk. Meldt u zich daarom telkens aan vóór vrijdagmiddag 18.00 uur, voorafgaand aan de bijeenkomst op zondag 16.30 uur. Bel daarvoor Tineke Hafkamp: 035-6561961.

   • Het aantal plaatsen is beperkt en contactonderzoek moet mogelijk zijn. Aanmelding is op volgorde van binnenkomst, uw plaatsing wordt tevoren bevestigd. 

   • Bij binnenkomst zal worden gevraagd naar corona-achtige klachten en contacten met mensen met dergelijke klachten of verschijnselen. 

   • U wordt dringend verzocht om bij twijfel over klachten, verschijnselen of contacten, NIET te komen en u af te melden.

   • Er kan geen koffie of thee worden geschonken, eventueel napraten kan, op afstand, in de open ruimte buiten de kerk plaatsvinden.

 

Gegevens

Datum:
19 september 2021
Tijd:
16:30-18:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

OSG Kortenhoef
Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef, 1241 LZ
+ Google Maps
Telefoon:
035-6561961
Scroll naar boven