Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing door Wim Dooge

20 september 2020 | 16:30-18:00

€10

Nescio-lezing/koffieconcert 

Download hier het volledige programma

Het jaarthema voor de Nesciolezingen van 2020 – 2021 luidt: Identiteit: wij – zij? Omdat er in onze tijd zo ongelooflijk veel verhitte discussies plaatsvinden over wat onze identiteit is of zou (moeten) zijn – mede veroorzaakt door de sociale media –  leek het een goede zaak bij het thema identiteit stil te staan. Dit begrip laat zich niet zo eenvoudig definiëren. We zijn méér dan vrouw, man, zwart, wit, lesbisch of hetero. Dit hokjesdenken verschraalt en ‘verhardt’ onze samenleving. Dat hokjesdenken doen wij op verschillende gebieden, vanuit onze religie, ons land van herkomst, onze huidskleur, onze etniciteit en de klasse en de cultuur waarin we zijn geboren, aldus Kwame Anthony Appiahs in zijn boek De leugens die ons verbinden. Mede aan de hand van dit boek zal Wim Dooge het jaarthema bij u introduceren.
Appiah is een Ghanees-Amerikaans filosoof en schrijver, o.a. verbonden aan Harvard, die bekend is geworden door zijn denkbeelden over het begrip identiteit, waarbij hij uitgaat van de fundamentele gelijkheid van alle mensen op deze aarde, ongeacht hun ras of andere vormen van identiteit.

Over de spreker                 
Wim Dooge studeerde economie en filosofie in Rotterdam, Heidelberg en Amsterdam. Hij is werkzaam geweest in de profit en de non-profit sector. Hij geeft tegenwoordig lezingen en cursussen op het gebied van filosofie, beeldende kunst en literatuur.

Muziek
De muziek wordt verzorgd door het cellisten trio Judith Jamin, Sebastiaan van Eck en Sebastian Koloski. Ze spelen werken van East, Händel, Schubert en Beethoven.


Aanmelden

Iedereen is welkom, leden en niet-leden van de OSG. Voor de bekostiging van de sprekers en musici vragen wij een entreeprijs van 10 euro p.p.
Voor leden van de VU-vereniging is de toegang vrij. 

Tijden: 16.30 – 18.00 uur.

In verband met de Coronamaatregelen geldt een aantal regelingen:

   • Voorlopig is het reserveren van een plaats noodzakelijk. Meldt u zich daarom telkens aan vóór vrijdagmiddag 18.00 uur, voorafgaand aan de bijeenkomst op zondag 16.30 uur. Bel Tineke Hafkamp: 035-6561961.

   • Het aantal plaatsen is beperkt en contactonderzoek moet mogelijk zijn. Aanmelding is op volgorde van binnenkomst, uw plaatsing wordt tevoren bevestigd. 

   • Bij binnenkomst zal worden gevraagd naar eventuele corona-achtige klachten en mogelijke contacten met mensen met dergelijke klachten of verschijnselen. 

   • U wordt dringend verzocht om bij twijfel over klachten, verschijnselen of contacten, NIET te komen en u af te melden.

   • Er kan geen koffie of thee worden geschonken, eventueel napraten kan, op afstand, in de open ruimte, buiten de kerk, plaatsvinden.

 

Gegevens

Datum:
20 september 2020
Tijd:
16:30-18:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Scroll naar top