Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing

16 juni 2019 | 11:15-12:45

€10

 

 Lezing door Wim Dooge en Ruurd Werner 

‘Terugblik op jaarthema met persoonlijke noot’
Het betreft een lezing in onze serie ‘Verbinden-verbanden-verbonden’
Over over-leven in een connected world 

Wat betekent het om te leven in een wereld waarin alles en iedereen met elkaar
verbonden is? Bij al deze vragen – en nog veel meer – hebben we in het seizoen 2018 – 2019 stilgestaan. In de diensten en specifieker nog in de Nesciolezingen.
We beschouwden ‘Verbinden-verbanden-verbonden’ vanuit diverse vakgebieden zoals economie, theologie, journalistiek, milieukunde en filosofie. Waar gingen de lezingen in grote lijnen over en wat hebben ze ‘opgebracht’, tot welke nieuwe inzichten hebben ze geleid? Een terugblik met persoonlijke noot. 

Download hier de flyer.

Wim Dooge heeft economie en filosofie gestudeerd in Rotterdam, Heidelberg en Amsterdam.Wim Doge

Ruurd Werner heeft een aantal jaren theologie gestudeerd.

Hij behaalde zijn doctoraal examen in de Nederlandse taal en letterkunde. Zijn interesses zijn de taal van het Oude Testament en geschiedenis. Verder is hij actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties.

Ruurd Werner

 Rond de lezing verzorgt Vondelier het concert.
Vondelier is als een aangename wandeling door de zomerse polder. Fluitekruid groeit langs de lommerrijke paden terwijl de zwaluwen hoog over het veld gieren. Het is vertrouwd, maar toch avontuurlijk. Dit kwartet maakt muziek die het leven in al zijn aspecten viert en waar de liefde vanaf spat. Een samenwerking tussen Nederlandse dichter Mark Opfer en contrabassist William Barrett leidde tot de oprichting van Vondelier, waarin spannende jazzcomposities en lyrische Nederlandstalige teksten samenkomen, vertolkt door zangeres Laura Dooge, ingebed door gitaristen Gijs Idema en Linus Eppinger en bassist William Barrett. Geniet van hun Nederlandse luisterjazz om bij weg te dromen en wees voorbereid op melodieën die dagen in je hoofd blijven rondzingen. 

Programma: 

  • Wachten op Klaas Vaak 
  • Zondagnacht 
  • Kleur In 
  • Sanne 
  • Lentelied 
  • Ongehoord 
  • Spreeuwenballet 
  • Man op de Maan 

(Alle liedteksten door Mark Opfer, alle muziek door William Barrett behalve ‘Man op de Maan’, geschreven door Jerry Spurlock en vertaald door Mark Opfer.) 

Laura Dooge – zang; Gijs Idema – gitaar; Linus Eppinger – gitaar; William Barrett – contrabas & composities; Mark Opfer – teksten.

Gegevens

Datum:
16 juni 2019
Tijd:
11:15-12:45
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Scroll naar top