Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstnachtdienst met Jan Rinzema

24 december 2017 | 22:00-23:00

Kerk open vanaf: 21.15 uur

Ook dit jaar vindt er weer de traditionele Kerstnachtdienst plaats in het met kaarsen verlichte Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk. De klokken zullen u -zoals al eeuwen gebeurde- een warm welkom toe luiden.

De Oecumenische Streekgemeente nodigt u van harte uit om samen te zingen, te luisteren en het Licht van Kerst te delen. De liturgie en uitleg worden verzorgd door Ds. Jan Rinzema uit Laren.

Muzikale medewerking wordt verleend door het koor ‘De Rijnforellen’ uit Amsterdam. Dit alles onder begeleiding en directie van Jos Smits.

OVER HET KOOR: Zo’n 20 jaar geleden is dit koor ontstaan uit het kerkkoor van de Thomas van Aquino parochie gevestigd in de Rijnstraat. Een van de eerste ‘nummers’ die het toen vanuit dat kerkkoor samengestelde koor op het repertoire zette was Het Forellenquintet van Frans Schubert . Vandaar de naam. Het repertoire van dit koor heeft zich in die twintig jaar ontwikkeld tot zeer veelzijdig, vanuit alle windstreken en vanuit eeuwen muziekstijlen: van Madrigaal tot Musical.

Het streven is om gewoon lekker te zingen en soms eens op te treden (laten horen wat we kunnen, dus) voor bewoners in verpleeg- en verzorgingshuizen, de Zonnebloem, gewoon op straat bij een buurtfeest of in de kapel van het ziekenhuis. Het zingen in de Kerstnachtdienst van de OSG in Kortenhoef doen wij nu al voor het derde jaar, we kijken er naar uit en maken er wat moois van.

Vanaf 21.15 tot 21.45 uur zal het koor al zingen en bent u natuurlijk al van harte welkom!

Na afloop van de dienst brengen we het licht van Kerstmis naar buiten en drinken we met elkaar warme chocolademelk. Door het donker van de Kerstnacht gaan we naar huis om de volgende dagen de Geboorte van het Kind te vieren!

Gegevens

Datum:
24 december 2017
Tijd:
22:00-23:00
Evenement Categorie:
Scroll naar top