Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstnachtdienst met Corrie van Egmond

24 december 2018 | 22:00-23:00

Kerstnachtdienst  in het Oude Kerkje a/d Dijk
24 december 2018
 Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef
Aanvang: 22.00 uur             Kerk open vanaf 21.15 uur

Maandagavond 24 december vindt er weer de traditionele Kerstnachtdienst plaats in het met kaarsen verlichte Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk. De klokken zullen u – zoals al eeuwen gebeurde –  een warm welkom toeluiden.

De Oecumenische Streekgemeente nodigt u van harte uit om samen te zingen, te luisteren en het Licht van Kerst te delen. De liturgie en uitleg worden verzorgd door  de vaste pastor van de OSG, Drs. Corrie van Egmond.

Muzikale medewerking wordt verleend door het koor ‘De Rijnforellen’ uit Amsterdam,  onder begeleiding en directie van Jos Smits.

OVER HET KOOR:
Zo’n 20 jaar geleden is dit koor ontstaan uit het kerkkoor van de Thomas van Aquino parochie gevestigd in de Rijnstraat. Een van de eerste stukken die dat samengestelde koor op het repertoire zette was het Forellen-quintet van Frans Schubert – vandaar de naam. Het repertoire van het koor heeft zich in die twintig jaar ontwikkeld tot zeer veelzijdig, vanuit alle windstreken en vanuit eeuwen muziekstijlen: van Madrigaal tot Musical.

Het  streven is om vooral heerlijk te zingen en af en toe op te treden  voor bewoners in verpleeg- en verzorgingshuizen, de Zonnebloem, op straat bij een buurtfeest, of in de kapel van een ziekenhuis. Het zingen in de Kerstnachtdienst van de OSG in Kortenhoef doen zij nu al voor het vierde  jaar, ze kijken er naar uit en maken er zeker wat moois van.

Vanaf 21.15 tot 21.45 uur zal het koor al zingen en bent u natuurlijk al van harte welkom! Parkeren graag uitsluitend aan de huizenkant van de Kortenhoefsedijk, s.v.p. niet op privéterrein.

Na afloop van de dienst brengen we het licht van Kerstmis naar buiten en drinken we met elkaar warme chocolademelk. Door het donker van de Kerstnacht gaan we naar huis om de volgende dagen de Geboorte van het Kind te vieren!  

Gegevens

Datum:
24 december 2018
Tijd:
22:00-23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Scroll naar top