Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstnachtdienst met Alain Verheij

24 december 2022 | 22:00-23:00

Dienst: Alain Verheij. 
Muziek: Jos Smits en Octoplus. 

Kerstnachtdienst met Jacobine Geel - 24 december 2012

Zaterdagavond 24 december vindt er weer de traditionele Kerstnachtdienst plaats in het met kaarsen verlichte Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk. De klokken zullen u – zoals al eeuwen gebeurde – een warm welkom toeluiden. Wij nodigen u van harte uit om samen te zingen, te luisteren en het Licht van Kerst te delen. 

Alain Verheij

Alain Verheij verzorgt de liturgie en de uitleg.
Hij is schrijver, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Als freelance theoloog gaat Alain elke zondag op een andere plek voor, maar hij ziet de OSG als een van zijn bevriende kerken. Sinds hij in 2018 bij ons een Nesciolezing hield, is hij vaak bij ons voorgegaan in de diensten, ook in bijzondere diensten zoals de kerstnachtviering. Vanavond is hij er weer. Alain is een verhalenverteller puur sang en kan de oude bijbelse verhalen schijnbaar moeiteloos naar het hier en nu brengen. Praktisch, bruikbaar, tijdloos.

Al heel wat jaren begeleidt Jos muzikaal diensten bij de OSG. Hij heeft in een koor gezongen en was jarenlang dirigent/pianist van twee koren, één daarvan was de Rijnforellen! Nu werkt hij met een kleiner koor van 8 stemmen. Zij noemen zich Octoplus. Met violist Jan Verbeek en fluitist Bert Sanders speelt,- en treedt hij op. Hun repertoire is vanaf Vivaldi, Mozart, Grieg tot Ibert en Schnittke.

Als we het Licht van Kerst gedeeld hebben nemen we het mee naar buiten en naar huis waar het de kerstdagen blijft schijnen.

De klokken worden geluid
en tijdens de nachtdienst
geven we het licht door
kerst
en nemen het licht mee naar huis.

Gegevens

Datum:
24 december 2022
Tijd:
22:00-23:00
Evenement Categorie:

Locatie

OSG Kortenhoef
Kortenhoefsedijk 168
Kortenhoef, 1241 LZ
+ Google Maps
Scroll naar boven