Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nesciolezing Jelle van Baardewijk i.s.m. VUvereniging

20 januari 2019 | 11:15-12:45

€10

Nescio-lezing i.s.m. VUvereniging

Download hier het programma

Jelle van Baardewijk: ‘Het Goede Leven en de Vrije Markt’
Het betreft een lezing in de serie ‘Verbinden-verbanden-verbonden’
Over over-leven in een connected world.

Jelle van Baardewijk is als filosoof verbonden aan de VU. Hij promoveerde onlangs in de bedrijfsethiek. Hij bespreekt de filosofische achtergronden van de doorgeslagenindividualisering. Ook zal hij een aantal perspectieven schetsen op positieve hedendaagse ontwikkelingen, zoals de hernieuwde aandacht voor duurzaamheid en spiritualiteit, met behulp van de filosofie. Uitgangspunt van zijn lezing is het recent verschenen schoolboek dat hij samen met Ad Verbrugge en Govert Buijs schreef: Het Goede Leven en de Vrije Markt.

Deze Nesciolezing wordt verzorgd in samenwerking met de VUvereniging

Muziek: het Hobbematrio: Jussi Paananen, viool ; Jeanny Beerkens, cello ; Yumi Tomaya, vleugel.

Het Hobbema Pianotrio werd in juli 2014 opgericht, na het succes van hun eerste gezamenlijke optreden tijdens een zomeravondconcert op Texel. Door hun Finse, Nederlandse en Japanse afkomst verschillen zij wat betreft culturele achtergrond, maar zij hebben ook ieder een geheel eigen temperament.

Jussi Paananen begon met vioolspelen in Suonenjoki, Finland, toen hij 5 jaar oud was. Vanaf zijn 18e studeerde hij aan het conservatorium van Kuopio, Finland, eerst bij Aulikki Lindholm en later bij Zoja Istomina. Met het diploma docerend musicus op zak studeerde hij verder aan het conservatorium van Rotterdam, bij Benzion Shamir. In 1996 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus. Jussi volgde masterclasses bij Hagai Shaham (Israel), het Moskou trio, Pihtipudas-quintet en the New Helsinki quartet. In 1996 werd hij gevraagd voor het Hobbema- strijkkwartet, waaruit later het Hobbematrio ontstond. Hij is als vioolpedagoog verbonden aan de muziekscholen Triade in Den Helder, Toonbeeld in Castricum en Artex op Texel en speelt op een viool uit 1922, gebouwd door Hongaarse vioolbouwer Janos Spiegel.

Jeanny Beerkens groeide op in Maastricht, waar zij aan het conservatorium hoofdvak cello bij Frans van der Grinten studeerde en hoofdvak piano bij Barbara Grajwska. Zij vervolgde haar studie aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam bij Elias Arizcuren, bij wie ze in 1988 afstudeerde. Ze heeft veelvuldig opgetreden in binnen- en buitenland met het Conjunto Iberico cello octet. Samen met gitarist Ard Aleman vormde ze het ‘Ten Strings’ duo. Jeanny is verbonden aan de muziekscholen van Amstelveen en Bloemendaal. Ze bespeelt een cello die in opdracht van het Nationaal Instrumentenfonds in 2011 is gebouwd door Annelies Steinhauer in Hilversum.

Yumi Toyama begon met piano op 3-jarige leeftijd in Japan. Ze behaalde haar Bachelor of Music aan de Peabody Conservatory in Baltimore en haar Master’s Degree aan de Chopin Academy of Music in Warschau bij Regina Smendzianka. Op Internationale concoursen won ze diverse prijzen, o.a. de A. Radziwil Concours Chopin-Prijs in Polen. Tegenwoordig werkt Yumi vanuit Amsterdam en ze treed regelmatig op als solist en kamermusicus binnen en buiten Nederland. Behalve voor concerten heeft ze ook een passie voor het begeleiden van jong pianotalent.

Gegevens

Datum:
20 januari 2019
Tijd:
11:15-12:45
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Scroll naar top