Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezamenlijke dienst in de Graankorrel

22 januari | 10:00-11:00

‘Week van gebed voor de eenheid’.

Ds. Annemieke Parmentier en diaken Wim Balk verzorgen de liturgie en uitleg.
Muzikale begeiding Paul de Boer.

Deze week is het de ‘Week van gebed voor de eenheid’. In onze dorpen vieren we die met 2 oecumenische vieringen. De eerste was op zondag 15 januari in Nederhorst den Berg en de tweede vindt plaats a.s. zondag in de Graankorrel.
Gezamenlijk hebben we als Antoniusparochie, Graankorrel en OSG de voorbereiding gedaan. Het materiaal voor deze gebedsweek is aangereikt door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota. Wij hebben e.e.a. aangepast voor onze dienst.

Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid in de wereld die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en fascisme. De Bijbeltekst die centraal staat in de Week van gebed voor de eenheid komt uit het boek van de profeet Jesaja, hoofdstuk 1 vers 17:
“ Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij.”

De collecte in de dienst zal zijn voor de Buurtkastjes.

Annemieke Parmentier is hervormd predikant, lid van en actief in de wijkgemeente De Morgenster. Als gastpredikant gaat zij regelmatig voor in diensten van wijkgemeenten binnen de Protestantse gemeente Hilversum. Als pastoraal assistent is zij verbonden aan de Oud-katholieke kerk in Hilversum.

Wim Balk is diaken in de regio van Hilversum. Hij heeft zij studie theologie gevolgd aan het aan het Bonifatiusinstituut. In 2021 slaagde Wim Magna Cum Laude voor het Baccalaureaatsexamen, de afronding van zijn studie Theologie

paul de boer

Paul studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie in Hilversum. Hij specialiseerde zich in het werken met zangers, pianist begeleider én als dirigent. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de Antonius kerk in Kortenhoef, waarvoor hij regelmatig composities schrijft. Vandaag begeleidt hij muzikaal deze gezamenlijke dienst.

de Graankorrel
St. Anthoniuskerk
kerk
Kerkje aan de dijk

Gegevens

Datum:
22 januari
Tijd:
10:00-11:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Graankorrel
Zuidereinde 15
"sGraveland, 1243 KJ Nederland
+ Google Maps
Scroll naar boven