Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Food for your Soul: Islam

7 februari 2019 | 17:45-20:00

Islam, met Enis Odaci, publicist en islamdeskundige

Avonden om u te laten inspireren door de oude verhalen en rituelen van christendom en islam. De avonden vinden plaats in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Onder het genot van een eenvoudige maaltijd luisteren we naar de inleiders en komen we met elkaar in gesprek. De tweede avond is op donderdag 7 februari en gaat over de islam.
U wordt verwacht rond 17.45 uur. We beginnen met thee en koffie en daarna eten we soep. Daarna is er een lezing, gevolgd door quiches, brood, salades, enzovoort.
Na de maaltijd is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan. Naar verwachting komen er deze avond christenen en moslims. Rond 20.00 uur sluiten we de avond weer af.
Enis Odaci, publicist en islam-deskundige, zal spreken over het thema: ‘De pijn van de migratie. Hoe de reis naar een nieuw land zorgt voor een nieuwe blik op samenleven: dwars door culturen, religies en persoonlijke relaties heen.’
“Mijn wieg stond in Antakya (Antiochië), Turkije, de plaats waar de apostel Paulus zijn eerste kerk stichtte. Ik kom uit een gezin waar mijn vader naast zijn werk geen tijd had om te studeren. Hij werkte in de landbouw en probeerde zo het gezin te onderhouden. Mijn vader migreerde als gastarbeider begin jaren ’70 naar Nederland en in het kader van de gezinshereniging kwam ik op tweejarige leeftijd ook naar Nederland. Als peuter liep ik polio op en dat zorgde ervoor dat ik mijn eerste schooljaren in het speciaal onderwijs doorbracht. Die zorg is bepalend geweest voor mijn blik op de wereld. Veel kansen, veel mogelijkheden. Na de universiteit te hebben afgerond begon ik als verkeersdeskundige eindelijk, zo voelde het, een rol van betekenis te spelen in de maatschappij.”

 

Download hier de Flyer Food for your soul

Gegevens

Datum:
7 februari 2019
Tijd:
17:45-20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Scroll naar top