Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

START: 16.30 uur! Dienst met Adriaan Plantinga

12 juli 2020 | 16:30-17:30

In verband met corona-veiligheid vinden onze activiteiten niet meer plaats, direct na een dienst van de Hervormde Gemeente. In goed overleg is besloten dat de OSG op zondagen om 16.30 uur diensten en Nesciolezingen gaat houden.

AANMELDEN VOOR DEZE DIENST IS NOODZAKELIJK!
Bel hiervoor naar Tineke Hafkamp: 035-6561961
Aanmelden kan tot vrijdagmiddag 10 juli 18.00 uur.

Dienst met Adriaan Plantinga.
Muziek: Christa Hörchner, fluit, Adriaan Plantinga, vleugel.

Een eerste keer

Met vreugde kijk ik ernaar uit u te ontmoeten op zondagmiddag 12 juli, de eerste dienst na de lockdown. Niet iedereen zal kunnen komen, dat is duidelijk. Maar een begin gaan wij maken. Ontmoeting en gesprek zijn wezenlijk voor ons als kerk. De levende stem, elkaar kunnen zien – al is het dan voorlopig nog op die anderhalve meter afstand – samen iets ondernemen: het leek zo vanzelfsprekend als mogelijkheid, maar wij hebben afgelopen tijd ervan af moeten zien. En nog steeds geldt het advies terughoudend te zijn in het elkaar opzoeken.
Op zondag 12 juli zullen enkelen het zingen voor hun rekening nemen. Samenzang is helaas nog niet toegestaan. In de kerk is aangegeven waar men zodanig kan zitten dat de veilige afstand gewaarborgd blijft.

Als lezing klinken de bij elkaar horende psalmen 42 en 43. Groots hoe daar verdriet en hoop in één verband klinken in geloofstaal die gisteren ontworpen had kunnen zijn. Verlangen en Godsverbondenheid spelen een grote rol in de krachtige teksten. Gastinstrumentalist is Christa Hörchner die prachtige stukken van Bach en Gaubert zal spelen. Ook zal zij bij de lezing verdiepende en verrijkende muziek maken. In die dienst zal ik voorgaan en piano spelen. En met name na afloop hopen wij de gelegenheid te hebben elkaar weer rustig te spreken. Met mooi weer stellen wij buiten wat stoelen op.

Iedereen wens ik Gods vrede toe en zegen op haar of zijn pad.
In verbondenheid, Adriaan Plantinga.

 

Gegevens

Datum:
12 juli 2020
Tijd:
16:30-17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Scroll naar top