Laden Evenementen

Dienst: Fride Bonda
Muziek: Jos de Lange

Fride heeft oude testament en religieuze taal gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Een geloofsgemeenschap is voor haar een plek waar mensen in ontmoeting ruimte nemen voor bezinnende momenten. Dat kan in een liturgische viering of bij de koffie in een goed gesprek met elkaar.

Jos de Lange


Jos begeleidt al ruim 35 jaar diensten bij de OSG. Zijn musicale carriere van begon ooit bij het Beatrix corps op de dwarsfluit. Later was hij dirigent van en jeugdkoor en 25 jaar organist in een kerk in Loosdrecht.

In veel protestantse kerken worden de overledenen herdacht op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Dat is de zondag voordat de Adventstijd begint, eind november begin december. Die zondag wordt Eeuwigheidszondag genoemd, om te benadrukken dat het kwetsbare menselijke leven blijft verbonden met de Eeuwige, ook als iemand komt te overlijden.

Vandaag herdenken wij de dierbaren die ons onvallen zijn. We noemen hun namen en steken een kaarsje aan. Voor overledenen binnen de gemeenschap van de OSG  wordt de zondag na een uitvaart een steen met de naam van de overledene op de avondmaalstafel gelegd. Elke zondag weer. Op deze zondag krijgen hun nabestaanden die steen tijdens die dienst uitgereikt.

Scroll naar boven